dijous, 22 de maig del 2014

L'educació en el lleure

S'acosta el final de curs, i amb ell, 2 llargs mesos d'estiu. Dos mesos on els infants busquen divertir-se, trobar-se amb els amics, fer sortides amb la família, etc. La pregunta és “¿La família disposa de tot el seu temps per a dedicar-se al seu fill, i cobrir totes, o la majoria, de necessitats que aquest presenta?.
A hores d’ara ens trobem amb molts pares que, a causa de la seva feina, poden compartir molt poques hores amb els seus fills, i resulta casi impossible fer coincidir els mesos de vacances dels pares amb els dels infants. És llavors quan sorgeix el primer mal de cap de l’estiu; ¿amb qui podem deixar el nostre fill per a que gaudeixi l’estiu i alhora aprengui?
Bé, partint d’aquesta problemàtica ens agradaria presentar-vos aquest vídeo, on es parla de l’esplai Garbí de Mataró, un esplai d’estiu que exposa com funciona, què hi fan, què aprenen els nens, etc.


Amb aquest vídeo volem fer una petita pinzellada sobre la visió educadora que presenten els esplais, ja que en determinades ocasions ens hem trobat amb casos de famílies que creuen que dur al nen a l’esplai és una manera que aquesta entitat tingui cura de l’infant i no estigui sol a casa durant les llargues hores d’estiu.

Segons el nostre punt de vista i la documentació que hem extret de la xarxa, els esplais o associacions de lleure són espais que tenen cura de l’infant, però a més a més tenen el principal objectiu d’educar a infants i joves fora del seu àmbit escolar i familiar. Llavors creiem que pot ser una solució molt útil i positiva dur als infants a esplais, sempre i quan la família s’ho pugui permetre. No obstant, recomanem en qualsevol dels casos que els pares s’informin correctament del funcionament de l’esplai i les activitats que es realitzaran durant les setmanes d’assistència del seu fill.


També ens agradaria ensenyar-vos un segon vídeo, en continuació amb el primer, sobre quin paper i quins rols poden tenir els pares dins aquests espais i la gran importància que té ser partícips en els moments de lleure dels nostres fills.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada