Anàlisi d'aplicacions (avaluació)


Anàlisis d'Eva Cantarero Soria

1. Aplicació per a tablets: PUPITRE

S’acosten les vacances d’estiu i amb aquestes els eterns i feixucs quaderns d’estiu dels més petits.  A part d’això, l’elevat preu d’aquests llibrets, suposa un obstacle per a moltes famílies.

Avui, ens agradaria recomanar-vos l’aplicació per a tabletes PUPITRE. Aquesta aplicació ens permet accedir als típics quaderns d’estiu que realitzen els nens i nenes de manera interactiva, divertida i econòmica. Combina els components lúdics amb els educatiu potenciant, així, la motivació dels més petits a l’hora de dur a terme les tasques d’estiu.


Pupitre està dirigida a nens i nenes de 3 a 11 anys, és a dir tots aquells petits que es trobin a educació infantil o primària.

Gràcies aquesta aplicació, treballem totes les competències del currículum escolar a través del joc.

A continuació, trobareu l’anàlisi complert de tots els aspectes relacionats amb PUPITRE, seguit de l’enllaç de descàrrega de l’aplicació.

Anàlisi aplicació:

Enllaç de descàrrega:



Esperem que us sigui de gran ajuda. 

2. Aplicació per a tabletes: LA VUELTA A CASA

Us presentem l'aplicació per a tabletes La vuelta a casa.

El protagonista de l’aplicació  La vuelta a casa, és l’Àlex, un nen de 10 anys que ja pot tornar tot sol cap a casa després de l’escola. Amb l’Àlex, coneixeràs el seu barri i als seus veïns mentre superes un munt de reptes.


Es tracta d’un conte interactiu amb el que els nens i nenes aprendran a llegir en diferents idiomes ( català, castellà, anglès o francès), decidiran el seu propi final i jugaran a vestir, pintar o relacionar els personatges del conte. 

A més a més, aquesta aplicació, promou una sèrie de valors com l’amabilitat i el companyerisme entre d’altres.

A continuació us deixem l'enllaç de descàrrega per a sistemes iOS o bé Android seguit de l'anàlisi complerts de l'aplicació.

Esperem que us agradi!

Anàlisi:


Descàrrega Android:


Descàrrega iOS:


3. Programa: ELS SONS DE PAU CASALS


I avui, volem dedicar un raconet a la música. Es pot treballar l’àrea artística a través de les TIC? I tant que sí! Aquí us deixem un exemple.

Us recomenem el programa Els sons de Pau Casals.


Els sons de Pau Casals és un programa dirigit a nens i nenes d’educació primària on es fonamenta en la descoberta de Pau Casals a través de l’experimentació, la percepció i el plaer de gaudir de les composicions i les interpretacions d’aquest músic català, i d’un breu recorregut per la seva rellevància històrica en el foment de la pau.

La seva concreció curriular parteix de l’àrea d’Educació artística, més concretament de l’àmbit de música i dansa.

A continuació us proporcionem l'enllaç de l'anàlisi complert del programa:


Enllaç al programa:



...


4. Programa: Zimmer Twins




Avui us recomanem el programa Zimmer Twins. Tracta de dos bessons molt trapelles, l’Eva i l’Edgar. Els dos germans acompanyats per la seva mascota, un gat negre, es veuran immersos en un munt de situacions i aventures interessants però amb un inconvenient. Aquestes històries estan inacabades i la nostra tasca és finalitzar-les de la manera que ens agradaria que succeís.


Un cop finalitzades, podrem veure les nostres filmacions, les d’altres usuaris i fins i tot comentar en un espai dedicat, el Bloc.

Esperem que us agradi! 





                                       ...

 

Anàlisis Montse Cumí Cortés

1. Portal multimèdia: THE SPACE PLACE

Avui us presentem un portal que compta amb el recolzament de l’Institut de tecnologia de Califòrnia i ofereix diverses activitats, projectes, vídeos i jocs per aprendre sobre Astronomia.



Amb aquestes activitats els vostres fills podràn adquirir habilitats i estratègies per buscar respostes o solucions a problemes plantejats, a partir del plantejament de preguntes i hipòtesis investigables que no només podran fer ara sinó que obtindran eines per fer-ho sempre, recollir dades, organitzar-les i deduir conclusions a partir de les evidències obtingudes.



En resum, els coneixements adquirits han de permetre als nens i les nenes a començar a afrontar la recerca de possibles respostes a problemes o qüestions del seu entorn i al mateix temps han d’aprendre a apreciar el plaer que comporta arribar a trobar explicacions racionals dels fets i la utilitat de tenir desenvolupades les aptituds científiques.

L'enllaç directe amb el portal fent clic aquí.

2. Aplicació: ELS REGLETS A LES TIC


Els reglets de Cuisenaire són un material dissenyat per ajudar als més petits a introduir-se en el món de les matemàtiques d'una manera activa, dinàmica, divertida, a través de la manipulació i el joc.

Nosaltres  pensem que l'ideal és disposar del material original, però si ens cal podem utilitzar una altra opció; treballar amb els reglets a partir d'internet.
Aquesta activitat ens pot servir com reforç i/o ampliació del que ja hem fet a la classe, una vegada que els vostres fills o filles estiguin familiaritzats amb els reglets i a la seva manipulació. Fem un enllaç a una pàgina on es pot jugar amb aquest material a sota la fotografia del portal.



És també una manera d'introduir les TIC a l'aula, tot relacionant-ho amb el que estan treballant en aquell moment.

3. Portal multimèdia: TIKATOK Storybook

Ajudara als més petits a escriure un text produït per un mateix, un text imaginatiu o funcional, amb una finalitat concreta de comunicació. Aquesta pràctica ha d’enriquir als nens i les nenes afectivament i cognitivament d’una manera molt dinàmica i divertida, on al finalitzar el procés podran gaudir i compartir allò que han creat.





4. Portal multimèdia: Els meteors.

Sabem que el clima del planeta està canviant. Els mitjans de comunicació se’n fan ressò amb certa preocupació. Però, més enllà del canvi, sabem què és el clima? i quina influencia té sobre els éssers vius?
El clima és el conjunt de condicions atmosfèriques (precipitacions, temperatura, vent, pressió) que predominen en una zona de la Terra. Els factors del clima, principalment la temperatura i la precipitació, condicionen la distribució de les espècies vegetals en el territori.
Finalment aquesta aplicació ajudarà a establir vincles entre la recerca real científica i la vida quotidiana dels alumnes. 




            
...
Anàlisis Nerina Romero

1.Portal: PETITA XARXA

Avui us volem presentar el programari multimèdia educatiu "Petita Xarxa" destinat a infants entre 2 i 10 anys.

Petita Xarxa, és un programa multimèdia on hi podem trobar tot tipus de continguts: jocs, activitats, curiositats, programes, receptes i plats per fer amb els més petits de casa, notícies, vídeos educatius, articles d’interès, explicacions de conceptes històrics amb animacions, entre moltes altres coses. 
                             

Aquest programari ha estat observar i analitzat al detall, i considerem que és un molt bon recurs per a complementar els conceptes explicats a l'escola, ja que es treballen continguts matemàtics, artístics, de llengua, historia, etc. 

A més, també és
 un molt bon recurs de cultura i actualitat ja que proporciona informacions i articles que poden resultar molt interessants per a tots els membres de la família.

A continuació us facilitem l'enllaç del programari multimèdia "Peita xarxa" i un anàlisi detallat sobre com i què treballa aquest programa.







2. Aplicació: CUENTOS INTERACTIVOS

Sovint ens haurem trobat amb dies plujosos i avorrits, on els més petits de casa ens demanen que els expliquem un conte i sempre acabem explicant el mateix de sempre? Si és així, us recomanem un programari que proporciona diversos contes i activitats relacionades, que poden ser de gran ajuda. A més, el programari és en llengua castellana, i és interessant que els infants que no treballen aquesta llengua fora  de l'àmbit escolar, puguin treballar-la mitjançant jocs i contes de la xarxa.

A continuació us facilitem l'enllaç del programari i un anàlisi per a que coneixeu detalladament quins aspectes es treballen i quins no.







3. Programari multimèdia: ELS CONTES D'EN TOM I LA LAIA

Avui us volem presentar, "Els contes de Tom i Laia". Aquest és un programari multimèdia on s'expliquen 8 contes diferents i cada "x" temps es van actualitzant i renovant. Aquest programari pot ser utilitzar per a infants petits i grans, ja que els contes poden ser llegit o narrats mitjançant l'ús de dispositius externs com els altaveus o auriculars. A més a més, cada conte planteja un seguit d'activitats. No obstant, per a la realització d'aquestes activitats necessitem l'aplicació "Java (TM)" (aplicació gratuïta).

Creiem que és interessant l'ús d'aquest programari com un suport més en el procés d'adquisició i aprenentatge de la lectura.




A continuació us facilitem l'enllaç i l'anàlisi del programari:
 
Programari multimèdia "Els contes d'en Tom i la Laia" 
  
Anàlisi del programari multimèdia "Els contes d'en Tom i la Laia"



4. Programari multimèdia: "Mirando a las estrellas"

Avui us volem presentar el programari multimèdia “Mirando a las estrellas”. Un programari multimèdia destinat a infants a partir de 3 anys, i fins a nens i nenes majors de 13 anys. El tema principal que treballa el programari és l’astronomia, i totes les activitats d’aquest giren entorn a aquest tema. Aquest és un programari en llengua castellana i està dividit en 3 nivells; “Teastronomia” (nivell destinat a infants d’entre 3 i 5 anys), “Primària” (nivell destinat a infants d’entre 6 i 12 anys), i finalment “Secundària” (nivell destinat a joves majors de 13 anys).
Les possibilitats que té l’usuari amb l’ús d’aquest programari és conèixer, aprendre i/o reforçar continguts d’astronomia d’una forma lúdica i diferent. A més, el programari també presenta un seguit d’activitats per a fer dins l’aula, les quals poden ser també de caràcter col·lectiu.
La oferta didàctica que ofereix aquest programari és la de conèixer i aprendre continguts relacionats amb l’astronomia. També pot ser un bon recurs per reforçar els continguts apresos dins l’aula, i alhora, reforçar la llengua castellana des d’una perspectiva interdisciplinar.



Creiem que pot ser un bon recurs tan per l’escola, com per a casa!

A continuació us facilitem l’enllaç del programari multimèdia i el seu anàlisi, per a conèixer més detalladament sobre què tracta aquest programari i quines possibilitats ofereix.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada