dimarts, 27 de maig del 2014

"El mito de los deberes" - Alfie Kohn

El debat sobre si han de fer o no deures escolars els més petits, està a l’ordre del dia. Les famílies, s’han adonat que cada cop els seus fills porten més i més deures en finalitzar la jornada escolar, molts més dels que ells mateixos realitzaven. És per això, que aquestes muntanyes de deures ocupen tota la jornada de tarda i caps de setmana dels nens i nenes des de primer de primària, inclús abans.

Malauradament, estem tant acostumant que acceptem aquest fet creient que no podem fer-hi res, només queixar-nos i veure com els més petits fan front a jornades interminables que s’allarguen de les 9 de matí a gairebé les 9 del vespre.

El passat any 2012, les famílies de França, van convocar una vaga cosa que va dur aquest tema a debatre’s en els medis de comunicació, i encara avui és un aspecte molt parlat en articles de diaris i revistes.

El llibre que us presentem, “El mito de los deberes”, pretén ser una eina per aquest debat educatiu i social. El seu brillant anàlisi no només exposa que els deures no tenen cap sentit, sinó que també hi ha una forta connexió entre aquests i la visió equivocada que es té de l’educació i la concepció d’aprenentatge.


Els arguments exposats per l’autor Alfie Kohn, ajudaran a famílies i mestres a participar activament en la defensa de l’educació actual i així, la vida dels nostres fills. 

3 comentaris:

  1. Us felicito noies! A part de tot el blog que em sembla fantàstic, aquest em sembla un tema interessant, el qual es veu abocat a una continua discussió i trobo que és molt encertat per la vostra part tractar-lo. La meva opinió és que aquests (els deures) han de constituir un repàs d'allò que es fa a l'aula, però en cap cas s'han de convertir en un problema, ni s'han d'allargar alterant i prenent temps que els infants han de dedicar al lleure, el qual també pot ser una eina educativa important.
    En tot cas felicitar-vos! Continueu així!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies pel teu comentari!

    ResponElimina
  3. Bones companyes!
    Som la Judit i la Natalia, us volem felicitar per la gran feina que heu fet però en concret hem comentat en aquesta entrada ja que ens sembla un tema molt interessant i que ens ha de preocupar a nosaltres com a futurs docents, en un futur ens trobarem amb aquest dubte.
    Nosaltres pensem que els deures s'han d'establir, com diu en Guille, com un repàs del que s'ha explicat a classe, però s'han d'establir com un fet positiu i "divertit", no com una feina feixuga pels nostres alumnes. Pensem que si ho fan sense ganes, no aprendran res i en conseqüència aquesta feina no haurà servit per res.

    ResponElimina