dijous, 10 d’abril del 2014

Ens agraden els deures!

Autoria: Barron Fujimoto
Després d’una llarga jornada d’escola, els nens i nenes arriben a casa esgotats amb només ganes de jugar, mira la televisió o sortir al parc amb els seus companys. Però, i els deures?

En moltes ocasions, l’hora dels deures suposa un conflicte; estic cansat, no en tinc ganes, no ho sé fer... D’aquesta manera, les famílies poden intervenir-hi fent que els deures no siguin un obstacle, motivant als seus fills i filles.

L’article de la pedagoga Alicia Herranz “Los deberes no deben se un suplicio” publicat a la revista Ser Padres, ens proposa alguns suggeriments per potenciar aquesta motivació.

En primer lloc ens parla del factor clau per a la motivació, una bona autoestima, d’aquesta manera hem de confiar en possibilitats dels més petits i inculca’ls-hi que per aprendre ens hem d’equivocar.

És important que ens impliquem en els seus deures i les seves tasques ja que només així s’adonaran de la seva importància i alhora, els hem de felicitar per les seves actuacions.

Moltes vegades, als nens i nenes no els agrada fer els deures perquè creuen que no els deixarà temps per a l’esbarjo, és per això que els hem d’ajudar a organitzar-se i demostrar que amb una bona planificació, ens queda temps per tot.

En quant a les notes, els hem de felicitar si els resultats són positius, sempre i quant no es sentin pressionats. Per contra, si els resultats són negatius, haurem d’evitar els càstigs o els “comentaris despectius” i evitar sempre, les comparacions.

També és interessant ajudar als nens i nenes amb els seus deures mitjançant alguns jocs (o les TIC) o bé proposar pactes amb els més petits intentant que “les recompenses no siguin sempre bens materials”.


Per a més informació, podeu consultar aquest mateix article en aquest enllaç: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada