dimecres, 23 d’abril del 2014

Feliç diada de Sant Jordi!

En un dia tan especial com avui, anem a descobrir una mica més a fons l’origen de les tradicions de la diada. La pàgina web de la biblioteca virtual de la Diputació de Barcelona ens deixa aquesta petita explicació en el seu especial de Sant Jordi.

Llibres

La diada de Sant Jordi és el Dia Internacionals del Libre i dels Drets de l'Autor que promou la UNESCO des de 1995.

A Catalunya la festa ha esdevingut una de les diades populars més celebrades i ha ajudat molt a difondre els llibres i la lectura. La data triada, el 23 d'abril, conincideix amb el dia de la mort de l'escriptor català Josep Pla, de l'autor més famós de la llengua anglesa, William Shakespeare i del creador del Quixor, Miquel de Cervantes.

Durant tot el dia els carrers s'omple de parades plenes de llibres i els escriptors presenten i signen els seus llibres.

Roses
La tradició popular de regalar roses és molt antiga ja que és té constància des del segle XV. És un símbol molt arrelat a Catalunya que s'ha mantingut viu fins els nostres dies.

Segons la tradició, el noi acostuma a regalar una rosa a la noia que torna el present amb un llibre. En un sol dia, i a partir de les parades repartides pels carrers, es regalaran milions de roses de tots colors, i es compraran una gran part dels llibre sque es venen en un any.



Pastís i pa de Sant Jordi

Creats pel Gremi de Flequers de Barcelona, el pastís i el pa de Sant Jori, són dos productes que s'elaboren per la diada de Sant Jordi i també per la Diada Nacional de l'11 de Setembre.

És un pa que representa l'escut de Catalunya, quatre barres verelles sobre fons groc. S'elabora a partir de tres pastes: de nous, de sobrassada i de formatge, fa que sigui un pa gustós i aromàtic.

El pastís de Sant Jordi és un pa de pessic tallat diverses vegades i farcit amb crema de mantega per semblar pàgines d'un llibre.

Per conèixer més aquesta pàgina, us deixem el seu enllaç:



Us desitgem una Feliç diada de Sant Jordi! Que tots els enamorats i enamorades de la seva mare, el seu pare, els seus fills, la seva parella, els seus amics, la seva mascota, els seus avis o de la vida, passeu un dia genial.


Felicitats a tots els Jordis i Jordines! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada